Hofta ut av ledd 8: 4 månder senere


Anneli og Chena

I dag har vi vært på ny behandling hos Anneli / Optimal hund. Chena har hatt en veldig fin framgang. Hun går nå 3 timer lange fjellturer i bratt, ulent terreng med halvsele og får trekke jevnt, uten at hun blir stiv / halter / får vondt. Chena elsker disse turene og er bare utrolig glad når hun får jobbe i selen. 

Det er nå 4 måneder siden Chena sin hofteoperasjon. Chena bor fortsatt inne, er med meg på jobb og sover sammen med meg på nettene. Hun får hoppe både inn og ut av bilen selv nå. Pelsen har begynt og gro seg til - selv om den minner mest om pelsen til en terrier - og hun har røytet jevnt hele tiden siden ulykken. Håper røytinga gir seg etterhvert! Matlysten har vært misserabel - men har heldigvis bedret seg. Den siste uken har hun fått være litt i hundegården og det syns hun er kjekt. Men hun får ikke herje i gården sammen med de andre hundene. Hun får jevnlig "Chena-tuilltak" da hun raser rundt i sofaene / stua og løper av seg litt steam sammen med valpen Lykke. Og hun blir fryktelig ulykkelig når vi drar avgårde med resten av spannet og hun ikke får være med. Vi kompenserer så godt vi kan med egne turer, masse oppmerksomhet og kos - så hun tilgir oss heldigvis fort.

Under behandlingen i dag ble vi enige om at vi skal fortsette med fjellturene, men også utvide treningsprogrammet til og omfatte lett / rolig trav med kickbiken. Chena skal også få begynne og trene forsiktig med kløv (lett vekt). Og vi skal trene "sitt ned - reis opp". Jeg har bevist latt være og lære mine hunder "sitt" - de skal "stå" pent - som de gjør i showringen. Men vi får gjøre et unntak med Chena - selv om vi snart skal avgårde til Harstad på utstilling

Målet på sikt er og ta kløvtesten med Chena. Men først må vi få trent henne frisk etter skaden. 



Tidligere blogginnlegg om Chena sin hofteskade

Hofta ut av ledd 1: Kræsjlanding
Hofta ut av ledd 2: På rømmen
Hofta ut av ledd 3: Dager i riktig retning
Hofta ut av ledd 4: Løpetid på tre bein
Hofta ut av ledd 5: Alt vell
Hofta ut av ledd 6: Glede hos veterinæren
Hofta ut av ledd 7: Første lille fjellturen 10 uker etter operasjonen

Comments