Utstillingstrening




Jeg syns det er kjempeartig med handling og utstillingstrening. Det er koselig å treffe andre hundefolk, og det er god miljøtrening / hodetrim for hundene. 

Drop-in treninger i Tromsø
Vi har starter opp igjen på drop-in utstillingstrening på onsdagene. Dette er et kjempeflott tilbud med superflinke handlere her i Tromsø. Anbefales varmt - for både nybegynnere og de som har holdt på en stund. Sosialt og hyggelig og lærerikt. Både Saija og Chena er med. Vi hadde en kjempeinnspirerende treningsøkt / drop-in trening med Siv-Hilde Oware rett før påske! En fantastisk instruktør som satte masse tanker i spill! Jeg ble rett og slett i godt humør av henne! To veldig spennende og produktive timer - med masse gode råd og tips.

Ustillingskurs i Tromsø
Saija debuterte i juniorklasse på NKK utstillingen i Kristiansand nå i mars. Hun deltok på noen få valpeshow i fjor og vi var på drop-in utstillingstreninger på Mandelasletta. Men i vinter har vi ikke trent så mye annet enn litt oppstilling og traving her hjemme. Vi hadde en fin "oppvarming" før Kristiansand med utstillingskurs (29. februar og 6. mars 2016) i regi av Skøy Hundeskole i Tromsø / instruktør Elisabeth Orvik Nilssen. Ikke for lange økter og positiv læring for Saija som enda er nokså ung (10 mnd). Saija er bare nydelig og veldig flink - gleder meg til å konkurere med henne i ringen!

Handlerkurs i Harstad nå i helga
Natt til lørdag tok vi Hurtigruta nedover til Harstad der jeg og Chena deltok på handlerkurs (2-3. April 2016) i regi av CANIS HUNDESKOLE med Ida-Helene Sivertsen som instruktør (Facebook event for kurset her).

Vi fikk lugar inni båten - rett ved siden av motoren - så det ble lite søvn på turen sørover. I Harstad ventet Rune sin søster, Anne, og onkelungen Peder som kom med fly helt fra Kristiansand. Båten la til kai tidlig lørdag morgen, jeg tuslet en fin spasertur med Chena, mens Rune og ungene booking oss inn på hotel Arctikus (vår andre hjem i Harstad) der vi fikk hotellets eneste "hunderom" pluss naborommet, før vi spiste frokost og så bar det rett på kurs. Det ble en super helg med trivelige hundefolk og hunder! To flotte kursdager og koselig middag på Egon lørdag kveld. Resten av familien koste seg i Grottebadet og var på besøk hos farmor.

Hurtigrutetur og hotellweekend med Chena var en sann fornøyelse. Chena har aldri bodd på hotell før. Så det ble mange nye erfaringer denne helga. Hun digger å kjøre heis! Tenk det!! Ventet tålmodig på at dørene skulle gå opp - spaserte rett inn - og ventet rolig på å komme ut av heisen igjen. Skulle tro hun ikke hadde gjort noe annet hele sitt liv. Svingdørene tok hun også på strak arm! Og høydeskrekk - det har hun i alle fall ikke - masse flott miljøtrening på brygger / kaier i Harstadbyen. Kjempeflink lita frøken.

Og mens vi var på kurs, moillkoste Noor, Vida og Saija seg på Balsnes sammen med Birk og Jon Snow. Utrolig stas med bildeoppdateringer underveis - og rapporter fra lange turer på sykkel og ski! Og ikke nok med det - de har lært seg å gå på høye/luftige strekkmetalltrapper alle tre denne helga! Kjempebra! Tusen takk til snille Gabi og David!


Saija isbader på Balsnes nå i helgen. Foto: Gabi Wagner.

Vida med pappa Birk. Foto: Gabi Wagner.

Saija og Jon Snow på sykkeltur med Gabi. Foto: Gabi Wagner.

Vida og Noor på skitur med David på Balsnes nå i helga! Det våres i lia!



Chena og Sansa på brygga i Harstad


Utstillingskurs med Chena: Søndag trente vi i en diger hall med glatt betonggulv, strekkmetallrist og masse akustikk. Veldig bra miljøtrening for hundene. Foto: Anna Górska Stróżyńska.

Her er vi i en mindre hall. Super utstillingstrening for både Chena og meg. Foto: Anna Górska Stróżyńska.

Comments