Vi venter valper i november

Parringene / valpekullene er nå annonsert på nettsiden til Norsk Siberian Husky Klubb, se link her.

Det nærmer seg fødsel 15. og 17. november. Og vi er kjempespente på hvor mange valper som kommer! Vi planlegger og beholde to tispevalper selv i Team Snykovet. Vida og Noor begynner og legge seg ut rundt magen og vi kan tydelig se at de er drektige. De er superkosete og supervakre! 


Nydelig snille Vida 5 uker på vei med minst 5 valper. Foto: Jonny Mikalsen.

Noor og Vida 5 uker på vei. Foto: Jonny Mikalsen.

Vida og Noor 5 uker på vei (sammen med Smilla, Jonny og Silje på lillesleden). Foto: Monica A Sundset.


Noor og Vida fikk løpetid henholdsvis 2. og 3. september. Noor ble parret med Varg 13. september, og Vida ble parret med Nasse 15. og 16. september hos Renathe og Marius Moholdt på Kennel Ulveblikk i Trondhjem.

Kombinasjonene er gjort for og få fram vakre Siberian huskies med gode trekkegenskaper, praktfult gemytt, god helse og fysikk, og gode polare egenskaper (pels og poter), som vil egne seg både som familiehunder, turvenner og til trekk / konkuranse.  

Hannhundeier har førstevalg i kullet. Vi planlegger og beholde to tispevalper selv i Team Snykovet. Valpene matches med valpekjøper når de er 3-5 uker gamle. Ta kontakt på mobil 97 19 07 22 eller mail monica.a.sundset@gmail.com, dersom du er innteressert i en valp fra en av disse kombinasjonene.

Informasjon om hannhundenes løpsmeritter, stamtavler og bilder av Nasse og Varg finnes på Kennel Ulveblikk sin nettside.

Informasjon om tispene finnes på våre nettsider, se linker til bildene under. Det ligger også mye bilder og informasjon på vår facebook side: "Snykovet Siberian Husky Kennel". Vi har så langt ikke deltatt i konkuranser med vårt unge spann, men bruker hundene aktivt og allsidig, til ulike aktiviteter og mye spannkjøring både med vogn på barmark og slede / ski på snø i vinterhalvåret. Både Noor og Vida har gått i spann siden de var 6-7 måneder gamle. De er også trent i ett- og to-spann på ski, og de er begge fantastiske turvenner på toppturer, og på lange fjellturer. Begge tispene har gått i led, og særlig Noor viser meget gode lederegenskaper, men Vida er også en stødig og flink trekkhund og har gått mye i led sammen med Noor. Begge tispene har vært stilt og resultater fra utstillingene er tilgjengelig her på bloggen.

Ultralyd 16. oktober viste at begge tispene er drektige. Noor med et lite kull (bare 2 valper observert) og Vida med et middels stort kull (5 valper observert).

Valpene vil være leveringsklar medio januar.


A-kullet (Adventure kullet) ventes 15. november: 


Run Roy´s After Rain Noor (Run Roy´s Strong Enough Eowyn x Candyman´s Malte) er parret med Arctic Ice Varg av Ulveblikk (Varga x Daniel Av Vargevass). Bildet av Noor er tatt mai 2013, og av Varg under Finnmarksløpet 2013.

B-kullet (Born to run kullet) ventes 17. november:

Snykovet´s Vida (Tessa av Kitwanga x Birk av Brattalid) er parret med Ulveheia's Nassehttp://snykovet.blogspot.no/2014/12/hannhunder-brukt-i-avl-hos-oss.html (Ulveheia´s Aice x Ulveheia´s Disel). Bildet av Vida er tatt august 2013 (foto: Monica A Sundset) og av Nasse under Femundløpet 2013 (foto: Jonny Mikalsen).

Nasse er pappan til Smilla, Frost og Isa (født 12. juli 2012) - de tre flotte, flinke Ulveblikkjentene i Team Snykovet:

Frost (eid av Raymond og Katarina) og vår Smilla (søstre etter Nasse og Shasa) viser gode lederegeneskaper og en enorm iver og kraft i spannet. Her kjører vi 10-spann på fjellet i Kattfjorden. Foto: Sanne Karlsen.

Nydelige Isa (etter Nasse og Shasa) går som wheeldog sammen med Lærke. Også en meget ivrig og flink sledehund som vil egne seg godt i led. Eid av Jonny og Silje. Foto: Monica A Sundset.

Vår egen Smilla har et fantastisk sympatisk og deilig gemytt, og er et råskinn i spannet! Foto: Monica A Sundset.

Comments