Bygging av hundehus (rekkehus) til hundegård



Den siste uka har vi gjennomført storrenovering av hundegården som ble bygget mai 2010. Vi har hatt "flere generasjoner" med hus i gården, noen har fungert bra andre ikke. Nå ønsker vi og teste ut en ny løsning med hundehusene på utsiden av hundegården.

De gamle husene er tatt ut, gården er rengjort skikkelig med høytrykkspyler, vi skal flytte skilleveggen og bygge "rekkehus" med plass til 8 hunder på utsiden av hundegården slik at vi frigjør et større areal til hundene, og slik at hundene ikke får tilgang til og gnage på husene. Vi vil lage miljø inne i gården med bla bjørkestammer og kabeltromler.

Nedenfor er bilder som viser hvordan vi har bygget "rekkehuset", steg for steg, og med mål / material angitt. Vi har forsøkt og gjennbruke materiale så langt som det har latt seg gjøre.

Tusen takk til en fantastisk flott dugnadsgjeng, til våre gode venner som har donert materiale til prosjektet, og for alle gode råd og tips til prosjektet. 


Her spyler Silje hundegården, etter at vi har tatt ut de gamle husene og skillevegg / yttervegg.

Prosjektet startet med planleggingsmøte torsdag kveld. Fredag hentet vi materiale hos gode venner, og handlet inn det vi ellers trengte på Eide Handel, tok ned skilleveggen i gården (den skal flyttes slik at rommene blir mere lik størrelse) og inngangsparti, spylte gården, grov ut og planerte"tomta" bak hundegården, snekret rammen og skrudde denne fast i gården.

Vi har brukt gammelt veggpanel til veggene. Her børster og oljebeiser Silje og jeg panelet som skal legges mot hundegårdselementene.

Jonny og Rune - flinke "byggherrer" in action. Rammen som hundehuset bygges på er laget i 2´´4 materiale (det er en fordel at dette er trykkimpregnert materiale). Rammen er ca 6 x 0.80 m i areal. Den ble snekret nede på plattingen vår og deretter båret opp plass og festet i hundegården med 10 cm lange skruer.

Etter at ramma var festet i hundegården, ble gulvet lagt. Vi har brukt impregnerte terassebord.
Lørdag børstet og beiset vi panelet som skulle snekres på veggen mot gitteret i skillegården, handlet/hentet takplater og mere plattingbord på Eide Handel, la plattingbord, satte opp den første ytterveggen til huset, la platting / dekket over toaletter i hundegården som ellers ville kommet i konflinkt med inngangspartiet til huset.

Ferdig beiset veggpanel ble brukt som vegg inn mot hundegården. Det skal bli 8 hundehus, inngang til to hus per element (elementene fra felleskjøpet er 1,20 x 2 meter). Ideell størrelse på rommene er 60x60x60 (våre hus blir litt høyere og litt dypere, men 60 cm bred), med en liten inngangsdør (30x40 cm), og et utstikk på minst 5 cm lekter rundt døra for og skjerme mot været. Vi lager doble vegger på yttersida og enkle vegger mellom husene. Den bakerste veggen skal være 15 cm laverer bak enn forann for og få fall på taket slik at vannet renner av. Vi bruker forskalingsplater som tak og skillevegger inni husene, med shingel på taket.

Jonny bruker vinkelsliper for og ta hull i hundegårdselementene og veggen til hundehusene.

Søndag skal det lages åpning til husene gjennom gitter og vegg, rammeverk og skillevegger skal på plass. Vi fikk gjort klar fire hus med provisorisk tak, slik at hundene kunne flytte inn i den innerste gården. Permanent tak med shingel, panel på yttervegger og beising av yttervegger og dørkarmer gjenstår.

Her er det laget hull/dør/åpning til alle 8 hundehus

Dørene lekres ut for og skjerme mot vær og vind, i tillegg la vi på en utforing slik at hundene ikke skal skade seg på endene av gitteret i hundegårdselementene

Rammeverket til husene på plass

Skillevegger av resirkulert materiale fra de gamle hundehusene

Inngangen til hundehusene med utlektret karm og beskyttelse mot gjerdet

Ferdig oppredd "seng" av tørket høy inni et av husene


Hele Team Snykovet var på dugnad mandag kveld i uværet. Og tirsdag formiddag var Jonny her og gjorde en formidabel innsats (lag alt av panel på de siste tre ytterveggene og gjorde ferdig alle inngangene) mens vi var på jobb. Tirsdag kveld lag Rune og jeg på takplatene og ryddet byggeplassen for materiale.

Alle dørene ferdig lektret ut. Ytterveggene er lagt dobbel med forskalingplate på inneveggene og panel på ytterveggene. Nå gjenstår bare beising av hus og lektre.

Og utpå kvelden kom Marcus som har "taktekkersertifikat" og la på takpappen! Tusen takk Marcus!!

Gjett om hundene var fornøyd da de fikk flytte inn i super ny og sjaina hundegård! Deilig og ha alt på stell før vinteren!

Beising av yttervegger og lektrene rundt dørene. Vi har fått vått og grått høstvær, så det tar sin tid tid før oljebeisen tørker.

Comments