V-kullet: Ettårsdag 3. november 2012

Den 3. november var det ett år siden de første Snykovet-valpene kom til verden (Tessa av Kitwanga x Birk av Brattalid). Under følger en liten oppdatering fra alle de 9 valpene! Vi gratulerer så masse med ettårsdagen. 

Link til YouTube video laget av Elin Olsson, med Birk, Vaar Ahsoka og Vida som valper i lek sammen med den Dansk Svenske Gårdshunden Scott.


Snykovet´s Vaar Ahsoka bor på Kvaløysletta utenfor Tromsø hos Monica med familie.






Monica har skrevet følgende om Ahsoka:

Tenk at godsnuppa mi er blitt et helt år! Ahsoka fikk feire dagen sin på hytta, med ekstra forpleining i form av oksesmåstek - det falt i smak! Og som om ikke det var nok, klarte hun å fange mus under sneen! Forøvrig er det stas å være på hytta - da er det nemlig obligatorisk med hundebesøk i storsenga - hele flokken samlet. Det er ingen sak med hund i sengetøyet så lenge hunden bare lukter godt av skog og mark (en tanke tåfis fra labbene overser vi selvfølgelig!)


De 10 månedene som har gått siden vi ble Ahsokas flokk, har gått utrolig raskt og det har vært en glede for oss tobeinte og såvidt jeg kan forstå, for snuppjenta også. Anskaffelse av hund var vel gjennomtenkt og valget av rase har vist seg å være helt perfekt. Ahsoka er en utrolig vennlig, sosial og godlynt hund, hun sjarmerer alle hun møter. Vi traff på en skikkelig hundemann på en av våre turer i sommer, han falt "helt i staver" og kalte henne umiddelbart for "den vakre reveenka". Jeg kan bare slutte meg til at hun er en veldig feminin og søt jente. Dog kan hun også rampe litt også - stille høyde er en kjent øvelse.

Vi har såvidt kommet igang med snørekjøring, foreløpig med spark - hu hei som det går!! Første turen endte med et skikkelig krasj, men både jeg og Ahsoka var like hele etterpå. Vi har tenkt å øve masse i vinter. Nå når sneen er her, er Ahsoka i sitt rette element. Jeg og guttene gleder oss bare til fortsettelsen!! Ahsoka er høyt elsket!

Snykovet´s Victor bor i Kristiansand hos Kjell, Anne og Peder. Disse bildene av Victor ble tatt i september.





Anne forteller dette om sitt første år med Victor:

Å få Victor er det lureste vi noen ganger har gjort!! Han er en berikelse for oss alle. Han er verdens skjønneste Victor. Snill, rampete, sosial og utrolig kosete. Han sjarmerer alle i senk. For fjorten dager siden fikk han vaksine, og veterinæren mente det var en sjelden flott husky!! Alt var flott, men han kunne ha veid et kilo mere. I september var han på kennel da vi var i Danmark, og mistet litt fett på kroppen. Det har han ikke fått på seg igjen ennå.

Vi er så heldig å bo rett ved skauen, og den benytter vi oss av daglig. Victor er en super turkamerat som elsker å springe enten på skauen eller når Kjell er ute på sykkeltur. Alt av vann, det være seg ferskvann eller saltvann, må prøves. Og da han oppdaget han kunne svømme i vannet også, var han i himmelrike..


På morran har han sin faste plass på sofaen. Pledd og pute må ligge riktig, og så har mor og han en kosestund med kløing på magen og litt småprat før resten av huset våkner. Når han synes dagen har vært lang nok, går han gjerne og legger seg utenfor soveromsdøra og venter på at noen skal legge seg. Natta tilbringes delvis ute på verandaen og delvis ved beinan til en av oss..

Far i huset har vokst opp med hund, og har ønsket seg egen hund i alle år. Jeg er ikke vant til hund, og har holdt igjen. Men da valpene kom til verden i Tromsø 3.november i fjor, kunne ikke jeg holde meg lenger. Det var fjorårets julegave til familien. Jeg var spent på hvordan Peder og jeg kom til å takle det å ha hund, men det har gått helt av seg selv. Som jeg skrev innledningsvis, så har det vært en berikelse for oss alle sammen:-)



Snykovet´s Vebjørn / Sarek bor i Lofoten sammen med Ole Christian and Trine:





Ole Christian skriver følgende om Sarek: 

En stor, sterk og atletisk hannhund!

Vi var utrolig spente og forventningsfulle den dagen vi skulle til Håkøya og hente vår lille valp. Det var med en liten porsjon skepsis vi valgte og gå for en av de mest frempå valpene i kullet. Det skulle vi aldri angre på! Sarek har utviklet seg til å bli en fantastisk trygg og uredd hund, som elsker å være sammen andre artsfrender og unger av menneskerasen.

Ellers er noe av det beste Sarek vet å ligge i fanget til mamma og pappa og bli klødd på brystet. Det kan simpelthen ikke bli nok kos. Han er også utrolig nysgjerrig, og alt skal utforskes. Om det kommer fra professor og oppdrettsmamma Monica vites ikke, men han er en veldig smart hund som kjapt løser utfordringer til sin fordel. Han har lært seg å åpne dører (ytterdøra må alltid være låst) og han må stå i en sele når han står ute (et vanlig halsbånd kan man jo rygge seg ut av etter å ha sprunget noen runder rundt en busk for å stramme lina). Likedan kan bur med skyvedør åpnes ved å legge tyngde på utover, for så å dra døra til side med munnen. Han går derfor under tilnavnet forskerhunden eller proffesor`n.


Sarek har vokst opp sammen med boxeren Una og har blitt veldig godt oppdratt av hennes bestemte vilje og vesen. Ettersom det ikke er sau eller andre husdyr her hvor vi bor har de to gått veldig mye løs når vi er på tur, og det har blitt mye lek og jakting på alt som beveger seg. Ettersom jeg jobber som fjellfører og guide i Lofoten så er det naturlig at Sarek blir med på jobb så ofte som mulig. I hele september jobbet jeg med å guide og undervise elevene ved Lofoten folkehøgskole i klatring og friluftsliv. Vi var på tur hele måneden og bodde i telt hver eneste natt. Sarek elsket å være sammen med elevene og ble alles maskot og kjæledegge. Nest etter å sove ute i telt er det å være ute i båt en favorittsyssel. Vanlig prosedyre er å stå foran i baugen og nyte vinden og farten.


Sarek har deltatt på noen utstillinger allerede. Han har fått veldig mye bra omtale av dommerne og får alltid skryt for sitt gode gemytt og temperament. På utstillingen i Tromsø i høst, fikk han sitt første cert.
Nå som vinteren står for døra, skal han endelig få prøvd seg som trekkhund også, noe vi gleder oss masse til å prøve ut.

Med sitt gode og morsomme vesen har han blitt vår aller kjæreste, og vi ønsker oss en Siberian til. Aller helst et avkom av denne særegne hunden, Snykovets Vebjørn!


Snykovet´s Vix bor i Oslo sammen med Paul, Ursula og Massimo:




Paul skriver følgende om Vix:

Vix er en super snill husky gutt som er veldig glad i flokken sin. Han er også tullete, energisk, veldig sosial, mat-monster og kanskje det som beskriver han best; kosete. Han elsker kos.

MEN, det vi tenker som kanskje betyr mest for han er å kunne løpe fri i skogen uten bånd og regler. Born free:) ..og det blir det mye av

Han har mange kompiser i nærmiljøet, men de han tilbringer mest tid med er Tilo (vorster) bestevennen og Aisha nabotispa (hvit schæfer).

Det blir mest lange rolige turer i skogen og mye lek og sosiale aktiviteter med andre hunder. Vi tror det rolige familielivet passer Vix perfekt :)

Vi er selvfølgelig uendelig takknemlige for at vi fikk lov til å ta med Vix hjem til Oslo. Han betyr så mye for flokken!!!

Han veier 22kg og elsker å pusse tenner.



Snykovet´s Vigdis bor i Vesterålen hos Bent med familie.




Om Vigdis skriver Bent:

Vi fikk Vigdis på nyttårsaften. Bare 2 uker etter fikk hun en katteklo i øyet. Øyet var så ødelagt at vi måtte dra til øyespesialist i Stjørdal for operasjon. Hun berget øyet, men er veldig langsynt på det. Men dette ser ikke ut til å hindre henne.

Vi er ofte på hytta.

Og på fjellturer.

Hjemme har hun egen stol som hun ligger i, i tillegg liker hun seg veldig godt i sofaen...

Vigdis er veldig snill, veloppdragen og kosete. Hun liker godt å bli klødd på magen. Hun liker seg både innendørs og utendørs. Hun går godt overens med andre hunder, hun har en ‘bestevenninne’ som heter Kayla. Turer i fjæra hvor hun får løpe løs, er helt topp.


Snykovet´s Vega bor i Harstad hos Kristin, som har sendt meg disse bildene av henne:




Vega og alaska huskien Panda

Kristin forteller om Vega: 

Vega ble tatt imot med et godt hjerte helt siden hun var valp. Hun har sjarmert kjempe mange med Tessa trynet sitt. Når hun legger ørene bak blir de nøtte brune øynene enda større, og hun er så søt at hun kan smelte is. Med kroppen til Birk så kan hun nå langt i utstilling og i sledeløp, men akkurat nå liker hun best å leke med små valper og ligge i sengen min med et griseøre i munnviken. Vi har mye å trene på; leke stille, ikke prøve på å spise kaninen og trekke framover når vi snørekjører, men ellers er alt som det skal være. Vega har deltatt på valpe kurs, hun er mest oppmerksom på bevegelser og er ikke så flink til å høre etter. Hun har deltatt på en utstilling og fikk bra kritikk, men hun hadde en dårlig dag da hun haltet. Hun har vært med på å dratt bestefar opp på 7 topper i konkurransen 10 På Topp. Hun er en meget sosial hund blant hunder og mennesker, hun snakker hundespråket meget godt, hun er ikke en trøbbel maker blant andre hunder, meget koselig, livlig, spretten, snill og nysgjerrig liten vovse.

Snykovet´s Viljar bor i Trønderlag hos Marius:





Marius forteller:

Viljar er en energisk, utholden og sosial hund. Viljar har i fra jeg fikk han, vært med på alt av aktiviteter. Viljar går på 3D mølle når jeg trener, er med på jakt i jakttidene og er med meg hvor jeg ellers ferdes. Når Viljar er hjemme står han for det meste ute, men det skader ikke å komme inn for å få litt kos og oppmerksomhet. Viljar har fast plass i en sofa på stua med utsikt mot kjøkkenet og ved ovnen, der har han full kontroll på hva som skjer ;) Det beste Viljar liker å spise er middagsrester som kylling, kjøtt og fisk blandet med tørrfor, og gjerne med et tørket griseøre som dessert. Viljar er nå 21 kg og har gjennomført ett års vaksine og sjekk, alt stod bra til. Utrolig god og trygg hund. Kjempefornøyd med Viljar.


Snykovet´s Varg Veum bor på Håkøya hos Julie:






Julie forteller: 

Jeg har hatt Varg Veum siden juli og fra den tid til nå har vi blitt gode venner. Han er flink til å sjarmere de fleste med sin sjarm og utseende. Varg trives godt sammen med min andre hund som er ei Alaska husky tispe på 7 år. De leker og herjer sammen hver dag. Varg har blitt godt trent opp til å trekke. Han har vært med på høstsamlinger og kjørt i stor spann flere ganger. Mandag 29.10.12 hadde vi våres første snørekjøringstur. Det gikk over all forventning. Varg var født til å snørekjøre! Vi håper vinteren blir bra, for snørekjøre skal vi gjøre mye av. Varg er med på alt som gjøres og han tar alt utrolig godt. Første gang Varg var med på en litt lengre overnattingstur og måtte bære tingene sine selv, altså i kløv, så smilte han fra øre til øre og sprang av gårde. Varg er en livlig, spretten og nysgjerrig hund som bare er god og kosete. Fritidshobbyen hannes er å jakte, men etter noen mislykkete jakt forsøk på elgen har han funnet ut at mus eller små pip pippere er bedre sort å jakte på.

Snykovet´s Vida bor på Håkøya hos oss. Hun er en vakker tispe, jobber utrolig fokusert i spannet, og er en behagelig og trivelig hund som elsker kos og tur. Utstillingsresultater så langt for Vida finnes her




Comments