Small sled: Björkis 2004

Min første slede ble innkjøpt høsten 2010.

BJÖRKIS 2004 levereres komplett med bremse, kapell og 2-spanns line. Sledens vekt er ca 10 kg. Perfekt for 1-4 hunder, men når vi skal på tur med hele Team Snykovet er den blitt for liten og Raymond har derfor bestilt stor ny slede BEWE Alpi2 som kommer i januar.




Belegget under meiene slites ned

Etter to sesonger med hyppig bruk er belegget under meiene på Björkissleden nå helt nedslitt og må byttes ut. Det originale belegget var skrudd og stiftet fast. Vi har fått anbefalt montering av skinne til avtagbart belegg som erstatning til det gamle belegget. Satser på å få dette på plass så snart som mulig, for nå har vi endelig fått snø i Tromsø.



Nytt belegg og skinne til sleden bestilt fra Troll Hundefor

Jeg har bestilt QCR UH-4000 gul 44mm x 8 fot (244 cm) kr 699 og QCR aluminiumsskinne for montering på treski kr 745 fra Troll som erstatning for det gamle belegget. Fordelen med å sette på en skinne er at da kan man skifte belegg både lettere og oftere, hvis man ønsker.

Montering av skinne og nytt belegg

Sett på skinna. Bruk litt tid på det slik at du gjør det nøye og den blir så bein som overhodet mulig. Ikke sett skinne helt frem. La det være igjen 4-5 cm av skia, slik at du kan tre på belegget og hullet i belegget kommer ca 1 cm forran skinna. Sett så på belegget. Trekk det helt frem, og noen cm forran skinna. slik at hullet i belegget kommer ca 1 cm forran skinna. Bor på et hull igjennom skia som passer overens med dette hullet i belegget. Skaff deg en bolt med vingmutter som er lang nok til at den går gjennon belegget og skia, slik at du får skrudd fast belegget.

Comments